Снимка: Reuters, архив
fallback

Според статистически данни умните хора живеят по-дълго. За първи път учените установяват, че причината се крие в гените. 

Изследователите анализират данни от близнаци и откриват, че 95% от връзката между интелекта и продължителността на живота е генетична. Оказва се, че по-умните близнаци живеят по-дълго, като моделът е по-силно изразен сред двойките, които не са идентични близнаци.
 
Анализирайки данните на хора, които споделят една и съща ДНК, учените имат възможност да разграничат генетичните ефекти и факторите от околната среда.
 
Според Розалин Арден от Училището по икономика в Лондон трябва да се отбележи, че връзката между степента на интелигентност и продължителността на живота е малка. Тя добавя, че не може да се определи вероятната продължителност на живота на дадено дете само по представянето му на тестовете в училище например.
 
Продължението на материала ще намерите в здравно-медицинския сайт Рuls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анчо

преди 8 години

Ами да, от умен човек рядко ще чуеш "Гле'й с'я ко ше напра'я!" и "Ти така можеш ли2" ;)

1

Гошо...Тъпото

преди 8 години

По...умните в Кривунделово живеем по...дълго защото не пазарим от магазини.Всеизвестно е,че ментетата са опасни за здравето.Поради това ние сме...предпазени.Разменя ме си,кой каквото има.То и Бойко така нареди,да гледаме боб,картофи,домати,*** и кокошки-носачки,защото мисли за народа.Това е...спасението.

fallback