Снимка: архив Булфото
fallback

Пациент, изпаднал в мозъчна смърт в болница "Токуда" в София, дари шанс за нов живот на четирима души.

До донорската ситуация се стигнало след благородното решение на близките на пациента, съобщиха от здравното министерство.

Чернодробната трансплантация и двете бъбречни трансплантации са извършени в Университетската болница "Лозенец", а белият дроб е трансплантиран в Германия по линия на Евротрансплант.

Министерството на здравеопазването и Изпълнителната агенция по трансплантация  се прекланят пред решението на близките на донора и изразяват благодарност към специалистите от "Токуда" и "Лозенец", както и към трансплантационните екипи, се казва в съобщението на МЗ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

me

преди 8 години

Изключително благородно и достойно решение на близките на починалия! Но не мога да разбера, защо изнасяме всичките бели дробове. И при предишният случай пак беше изпратен за Германия. Знаете ли колко хора в България чакат за трансплантация на бял дроб или сърце и бял дроб? Докога тия хора ще умират, само защото България не може да им осигури адекватно лечение. Не че човекът който ще го получи в Германия не го заслужава, сигурно го заслужава. Но все пак не е честно.

9

Анонимен

преди 8 години

Saschto v Tokuda Umirat mnogo pazientite da ne e sa gormoto posle dano da ne d taka v bG vs e Bisnes i pari dalaveri Tova d bg

8

от 5

преди 8 години

Ф.С.В Това няма как да стане, тъй като в едно такова констатиране, експлантиране и имплатиране участват минимум 50 човека. Само за установяване на мозъчна смърт участват дузина доктори. Начина, за който ти твърдиш не става по официалния ред. Там просто изчезват хора.

fallback