Ройтерс, архив
fallback

Затлъстяването е сериозен проблем и може да се счете като едно от най-опасните социално-значими заболявания. Причината за това явление се помества в основата на патогенетичното развитие на болестите, защото затлъстяването води до много тежки последици и промени отстрана на сърдечносъдовата и ендокринна система. Освен това в известна степен може да засегне отделителната, пикочо-половата и гастроинтестинална система.
 
Съществуват шест основни типа затлъстяване, според зоната на засягане в човешкото тяло. Предболестното състояние може да засегне коремната зона, гърдите и шията, само долната част на корема, седалището и бедрата, цялата коремна повърхност, бедрата от ханша надолу до стъпалата, както и цялостно засягане на човешкия торса – корем, гърди и гръб.
 
1. Затлъстяването в зоната на корема, гърдите и шията най-често се провокира от грешки в хранителния рацион. В това число се включват грешки отстрана на комбиниране на отделните видове храни, както и прекомерен прием на тестени изделия и въглехидрати. За да се овладее наличието на този проблем, специалистите по хранене и диететика съветват да се ограничи приемът на въглехидрати и да се подходи към прием на равномерно разпределени хранителни продукти през деня. Също така е важно в ежедневието да се въведат физически дейности с повече ходене, бягане или изкачване на стълби.

За видовете затлъстяване научете още на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Ай

преди 8 години

В крайна сметка като стигнете до, основно, зеленчуци (колкото се може повече сурови), плодове, чисти не-мазни меса, риба, яйца и само пълнозърнест, немодифициран хляб (най-доброто е лимец, но е и най-скъпо), ще видите, че тялото ви постепенно маха килограмите. Изисква се воля, за да откажите почти всичко, което сте свикнали да наричате "лакомство" и вкусно и да минете на доста семпла храна. Ако имате волята, без мъки и глад и блъскане, задравословно ще смъкнете килата.

9

Ай

преди 8 години

Килограми се смъкват и без спорт, казва ви го човек, който е спортувал активно 10+ години. След което е спрял и е качил близо 30-40 кила от категорията с която е ходил по състезания.С промяна на цялостния режим и без никакви тренировки тези килограми са махнати. Само ако махнете 2-та най-големи виновника за излишните кила - захар и бяло брашно от диетата си, ще усетите разлика. После, мазни храни, алкохоли, пържено, консерви, колбаси.

8

Ай

преди 8 години

Какви глупости в статията...намаляване на въглехидратите. Пълна глупост. Не въглехидратите са проблем и не от тях се дебелее като такива, а от вида и количеството им. Въглехидратите са чудесен източник на енергия и тялото ни основно работи на тях, особено мозъкът. Проблемът е бялата захар, фруктозният сироп и всички подобни "индустриални" въглехидрати. Основният проблем е поглъщането на големи количества калории от храни с ниско качество и хранителна стойност.

fallback