Източник: Reuters, архив

Кихане, покашляне на човека срещу нас и многобройните риновируси, виновници за типичните летни инфекции, вече са достигнали до вас по въздуха. Или пък сте докоснали, без дори да подозирате, замърсени повърхности и падате в капана на ентеровирусите. А те освен, че се предават с мръсни ръце или заразена храна, се излъчват не само от болните, но и от здрави заразоносители.

И тъй като не е възможно да избягвате рисковите места – красивите курорти и оживените плажове (все пак това е вашата лятна отпуска!), вземете със себе си няколко ефективни средства за бърза реакция, които могат да спасят ваканцията и да върнат усмивката ви.

Защо да използвате хомеопатия при спешни случаи?

По време на пътуване е важно да разполагате с лекарства, които могат да ви помогнат да овладеете настъпило остро състояние или да облекчите болката при инцидент, докато успеете да се срещнете с лекар. Хомеопатичните средства и Шуслеровите соли са особено подходящи в такива случаи, тъй като са безопасни за употреба и без нежелани странични действия. Освен това са също толкова ефикасни и бързо действащи, когато се налага спешна помощ. Силното главоболие, повръщането или диарията например, които често са главни виновници за провала и на най-добре планираното пътешествие, могат да бъдат спрени, без да се подлагате на тоскичното въздействие на химическите лекарства.

Целия материал за полезните хомеопатични средства по време на почивка може да намерите в здравно-медицинския сайт Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase