Снимка: Булфото, архив
fallback

Канадецът Гари Ехасу патентова специален кухненски нож с две остриета, режещ филии за сандвичи, от които не пада плънката при консумация, съобщава в. "Дейли мирър".

Кухненският прибор е кръстен Sandwich Knife.

Неговата особеност се състои в това, че когато реже пресния хляб, той не прекъсва коричката му.

Това става благодарение на едното хоризонтално острие, което е по-късо от другото.

Получената по този начин двойна филия се разтваря като книга.

Долният й край с коричката е затворен и оттам не може да изпадне плънката. А сандвичът се захапва от разрязания горен край.

"Нищо не може да се сравни със сандвич, натъпкан с вкусна плънка и с тонове кечуп, изрязан от филия пресен хляб, доверява 36-годишния изобретател.

„А когато цялото това съкровище не изтече в чинията или на покривката, тогава наистина сме ударили джакпота!", радва се той.

Идеята на Гари да сътвори смарт ножа му дошла, след като нагостил свои приятели с вкусни сандвичи. Но след като раздигнал чиниите им, той осъзнал, че половината плънка била изпаднала от тях. Това бил и моментът на неговото прозрение.

"Когато се запази кората на хляба неизрязана в единия й край, ръцете ни естествено затварят горната цепка при стискането на сандвича. По този начин плънката се "запечатва" в него", коментира изобретателят. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Браво!

преди 8 години

Браво!Новината ме изпълва с оптимизъм. Все още по света се раждат велики изобретатели и рационализатори!

2

до Ники

преди 8 години

А аз намеквам, че изобретението му не е нищо особено, тъй като разрязани питки се продават свободно, а и лично аз с обикновен кухненски нож- самоделка съм си разрязвал обикновена питка или хляб и съм си правил на джобове със същия успех.

1

Анонимен

преди 8 години

Надявам се, че няма да го разочаровам, но у нас на този разрязан отгоре "сандвич" тип "книга", с плънка която не пада, му викаме "джоб" и се продава по сергиите от десетилетия...

fallback