Източник: Reuters, архив
fallback

Телепатията представлява предаване на символи, цветове, образи, идеи, мисли, чувства, усещания между живи същества от различно разстояние без участието на 5-те сетива. Телепатията не е официално научно призната като феномен. С изучаването и се занимава парапсихологията. Една от фундаменталните хипотези във философското разбиране за телепатия е съществуването на общо съзнание, обединяващо живата материя на ментално ниво.

Има много теории и хипотези, обясняващи фините механизми на опериране на телепатията. Всички тези обяснения обаче, звучат, и наистина са прекалено метафизични в контекста на сравнението им с постулатите на конвенционалната наука. В този ред на мисли, обективното представяне на въпроса за телепатията в настоящия момент от развитието на човечеството изисква научни доказателства.

Един от малкото успешни научни експерименти в областта на телепатията е проведен през 2014-а година от екип от учени на Харвардския университет. Посредством специални устройства, те свързват и отчитат биоелектрическата мозъчна активност в един и същ момент на двама човека - единият в Мумбай, другият в Париж.

Използваните устройства комуникират едно с друго посредством Интернет. По този начин, съвременната технология се използва като средство за постигане на по-голяма обективност в конкретния експеримент. Това става чрез визуализация на процесите на пренос и мозъчна обработка на информация, което иначе е научно неуловимо.

Цялата статия за телепатията може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

66

преди 8 години

Поле за изява на некадърници,мошеници ,врачки от рода на Вангелия,в която повярваха и бившите ни провалили се политици. Сега легнаха на гърба на изстрадалия ни народ нови грабители-репресирани,демократи,пожарникари,физкултурници,ренегати ...и всякая ***. Време е и ние като англичаните да вдигнем лозунга "Властта-на хората"!

5

еми да

преди 8 години

Много ми е чудно вие "вЕрващите" защо ходите на лекар при нужда а не му удрята по една здрава молитва и всьо в порядке.

4

Анонимен

преди 8 години

Науката малко знае за много неща, но това не означава, че не съществуват. Тя просто бе превърната в оръжие срещу християнството, от което загуби човечеството като цяло. Духовната връзка между хората, съществуването на душите, ада, рая, Бог...не са празни приказки, но отричането им беше нужно на някои, за да се сдобият с власт.

fallback