Източник: Reuters, архив

Начинът на бръснене е съществена част от поддържането на здрава и добре изглеждаща кожа. Много мъже имат изграден навик да се бръснат всяка сутрин. Това обаче може да компрометира гладкото бръснене, като остави кожата с порязвания. 

Често срещани са грешките в бръсненето. Сред тях са употребата на неподходящо или некачествено ножче, недостатъчна подготовка на кожата на лицето и др., които довеждат до раздразнена и наранена кожа. Предлагаме няколко стъпки, които ще улеснят бръсненето и ще подобрят резултата от него. 

Преди да се излезе от душа, лицето трябва да се потопи под топлата вода за момент. С кърпа може да се подсуши главата и тялото, но лицето трябва да остане мокро. По този начин кожата ще остане мека, преди да се нанесе гелът за бръснене.

Този продукт намалява триенето между ножчето и кожата. Висококачествените гелове имат допълнителни свойства, благодарение на които защитават кожата и увеличават комфорта по време на бръснене. 

За целта трябва да се постави плътен слой гел върху кожата, като внимателно се втрива. Когато той е в малки количества, кожата може да се раздразни. Трябва да се има предвид, че всеки гел е различен, затова трябва да се експериментира, за да се открие точното количество от избрания.

По време на бръснене, освен космите, острието премахва и най-тънкия горен слой на кожата. Това е деликатен момент за кожата, затова е важно ръцете да са чисти, като за подсушаването им се използва чиста и суха кърпа. По този начин се съхранява здравето на кожата. 

Препоръчително е бръсненето да започне от двете страни на лицето, като бръсначът се движи надолу покрай бакембардите. Тези области са относително плоски и бързо се повлияват от геловете за бръснене. Следващата стъпка е областта на горната устна и по-трудните зони около брадичката и ушите. По места, на които има проблем с кожата, движенията трябва да са леки и внимателни. 

Като завършек, трябва да се нанесе гел за след бръснене, който да успокои и хидратира кожата.

Още полезна информация за поддържане на външния вид може да прочетете на в рубриката „По-красиви днес“ на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase