Снимка: Reuters, архив
fallback

Мъжете са по-склонни към нарцисизъм от жените, независимо от възрастта им, заключи научен екип от Факултета по мениджмънт на Университета на Бъфало, САЩ. Изводът се базира на анализа на 355 проучвания, свързани с нарцистичните прояви на личността и на 475 хиляди души общо за период от 31 години. Предстои специалното му публикуване в сп. Psychological Bulletin.

 
Под нарцисизъм се разбират различни форми на дисфункция в междуличностните отношения, като неспособност за поддържане на продължителна интимна връзка, неетично и агресивно поведение. От друга страна нарцисизмът е показател за способност за самоуважение, емоционална стабилност и лидерски качества, коментира Емили Гриджалва, доцент по философия и ръководител на научния труд.
 
В работата си екипът изследва нарцисизма в три аспекта: лидерство/авторитарен стил на комуникация, респектиращо влияние/самоизтъкване и реално въздействие на личността.
 
При анализа си изследователите констатират, че мъжете много повече от жените са склонни да използват другите и смятат, че имат правото на някои привилегии в обществото.
 
Още за нарцисизма и мъжете вижте на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Ли

преди 9 години

Ако първия коментар е верен, то бащите са абдикирали, та присъдите ще за за майките, че за кой друг.

5

ОТЕКЧЕН СЕКСИСТ

преди 9 години

До АнонименОЛЕЛЕ,ццц. Въобще не обръщам внимание, на такива подробности....

4

ОТЕКЧЕН СЕКСИСТ

преди 9 години

До Анонимен3Друг път, ще се занимавам с вас. Сега Бързам.Чао!

fallback