Източник: Reuters, архив

Дерматолозите препоръчват да се използва овлажняващ козметичен продукт като защитно средство против бръчки и фини линии. Качественият продукт може да предпази кожата от изсушаване, което води до появата на бръчки. В много от продуктите, за които се твърди, че могат да намалят бръчките за период от 24 - 48 часа, основната съставка е овлажнител. 

Продължителното излагане на слънце и уврежданията, причинени от ултравиолетовите лъчи, водят до фотостареене на кожата, което причинява повечето бръчки и други нарушения. Начинът да се избегнат е да се нанася слънцезащитен продукт при всяко излагане на слънце. 

Бръчките могат да се получат и вследствие на усмихване и други повтарящи се лицеви мимики. Те правят бръчките и фините линии по-забележими с времето, тъй като кожата губи своята еластичност. Това, разбира се не означава, че не трябва да се усмихваме!

Трябва да се следи за всяка промяна, свързана с кожата – като старческите петна. Не е изключено състоянието да доведе и до развитие на меланом. Затова е важно да се проведе консултация с дерматолог, в случай, че се забележи нещо ново и различно върху кожата.

Не е тайна, че тютюнопушенето състарява кожата. От данните на проучване се констатира, че появата на бръчки при пушачите започва още от 20-годишна възраст. При тях е по-голям рискът от развитие на дълбоки бръчки.

Интересното е, че при тези, които преустановяват навика, се наблюдава подобряване на тонуса на кожата, както и състоянието на бръчките.

Повече полезна информация може да намерите в рубриката „По-красиви“ на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase