Снимка: Reuters, архив
fallback

Аноргазмия е неспособност да бъде достигнат оргазъм. Състоянието е по-често наблюдавано при жени, особено в периода след менопаузата. При мъжете в повечето случаи аноргазмията не се съпътства от еректилна дисфункция.

 Проблемът с аноргазмията е с психологически последици, защото предизвиква неудовлетвореност от сексуалния акт, ментално затормозяване и дискомфорт.
 
Трудно е да се определи колко разпространено е състоянието. Въпроси от подобно естество не се обсъждат публично и хората не са запознати към кого да се обърнат за медицински съвет.
 
Оргазмът е мозъчно изживяване. Ето защо причините за липсата му се търсят на различни нива от нервната система - периферни нерви, гръбначен и глaвен мозък.
 
В случай на увреда на вегетативните нерви, провеждащи информация от и към гениталната зона, може да бъде нарушена както способността за достигане на оргазъм, така и еректилната функция при мъжете. Такава увреда е възможна при травми в тазовата област, операции на простатата или на тумори в малкия таз и други. При жените водещи са оперативните интервенции върху вътрешните полови органи, разкъсване на съдове и нерви при усложнено раждане, Цезарово сечение и други.
 
Сред причините за полиневропатия са някои метаболитни нарушения като диабет и хронична алкохолна злоупотреба. В тези случаи контролът на кръвната захар и ограничаването консумацията на алкохол могат да подобрят състоянието, ако нервите не са безвъзвратно увредени.
 
Още за липсата на оргазъм ще прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Бате Бойко

преди 9 години

Не знам какво е, ама точно от това страда жена ми. Добре, че имам лечение.

6

кофти

преди 9 години

Дължи с е на специфичен блокаж в областа на лумбален прешлен правен нарочно от престъпници проникващи от паралелни светове.Последните години престъпниците вече ползват камери и скенери за д а закачат блокажа на точно определени места по телата на подрастващи .Дофторите набеждават обикновенно съпруга з а този проблем и горещо препоръчват Яки секс маратони с други мъже.Тов а е добре примерно за Украйна и Руската федерация където женските охраняват с телата огромни региони .У нас е опасно

5

Анонимен

преди 9 години

При мъжете на всички тези ( психически причини ) дето ги наричат е неспособност да пправи секс , а да достигне оргазъм ,и това е увреждане , но тук не е точно казана диагнозата , какво не може да достигне !Май са две различни неща !Ако вземе виагра , на някой не помага много също !

fallback