Особено важно е при изобилно хранене да помогнем на храносмилателната си система. Освен в разумния избор на хранителни продукти и хранителни вещества, контрол на количествата и периодите на хапване, за комфорта ни от значение е да поддържаме „стомаха си редовен“.
Тук от полза са добрите навици – пълнозърнест продукт и топла напитка за закуска, редовна консумация на плодове и зеленчуци, разходки, прием на достатъчно вода. От особено значение е и какво слагаме на масата. Трапезата може да бъде празнична и без лишения, ако се залага повечко на определени продукти.
За да поддържаме стомаха си редовен, трябва да сме изрядни в грижата за баланса на чревната микрофлора. Червата ни се населяват от милиони микроорганизми, които подпомагат храносмилането, имунитета ни и не само. Тази полезна микрофлора се поддържа успешно чрез консумация на пробиотици. Пробиотиците са същите микроорганизми, които поемаме чрез храната си – с определени продукти, приготвени по специален начин.
В тази категория попада нашето кисело мляко, но и въобще храни, които се приготвят без да преминават през интензивна топлинна обработка, тоест дори и да има процес на топлинна обработка (без да се достига до високи градуси), той е свързан с продължително излагане на топло, за да е възможна естествената ферментация на продукта.
Кои други храни помагат за редовен стомах може да научите на Puls.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар
1
яденето
преди 9 годинияденето се е превърнало във фетиш, в култ. Яж за здраве, яж за сила, яж дори когато си на погребение... И на никой не му прави впечатление. Например начинът по който отделяме тази храна в тоалетната е също така важен за здравето ни, но за това никой не говори... А всъщност той е много неправилен и разрушава тялото ни! Четете на squat.beinsa.info