Източник: архив, Reuters
fallback

Когато страдаме от някаква болка и неразположение, по-голямата част от хората посягат към някой медикамент, който да доведе до облекчение, и до - леглото за почивка. Има обаче една стъпка, която обикновено се пропуска между лежането в леглото и заспиването и това е оргазмът. Учудва ли ви? 

Истината е, че оргазмът има и лечебни свойства и може да бъде полезен при различни неразположения – от главоболие до предменструални болки. 

Специалистите обясняват, че този „лек“ поддържа здравето и баланса в организма. На какво се дължи това? По време на оргазъм, се освобождават естествени химикали като допамин, ендорфини и серотонин, които водят до усещането за щастие, топлина, зачервяване или сънливост. 

Когато достигнат до кръвообращението, тези химикали могат да облекчат неразположенията, както и да доведат до щастие. 

По време на върховното сексуално удоволствие, се повишава прагът на болката, което помага за блокирането й. Помислете дали да посегнете към медикаментите следващия път, когато усетите някое от следните неразположения...

Главоболие

Оргазмът може да помогне при мигрени или главоболие според проучване от 2013 г., публикувано в сп. Cephalalgia. Изследователите откриват, че облекчението настъпва, без значение от партньора, позицията или дори вида сексуалната активност. За да се постигне този ефект обаче, трябва да достигнем до пълен оргазъм.

Хълцане

В случаите, когато хълцането не преминава, опитайте с оргазъм. Има данни за 40-годишен мъж, който успява да пребори хълцането си точно по този начин. 

Този приятен метод за справяне със състоянието е ефективен и сред жените, сочат данните на проучване от 1990 г., което е публикувано в Journal of Internal Medicine. То установява, че оргазмът може да бъде изключително полезен в случаите на упорито хълцане. 

За облекчаване на състоянието, е необходимо да се стимулира блуждаещия нерв, което се случва по време на оргазъм.

Повече полезна и интересна здравна информация може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Иванчо

преди 9 години

Брей, не съм чувал за тоя лек! Значи, друг път като започна да хълцам, ще си направя една злобарка, па да видя дали ще ми мине!

2

Georgi

преди 9 години

Еее, оказа се че съм чакал точно тази статия, за да открия моето призвание! Лекувам болки всякакви!

1

дърт козел

преди 9 години

Лекувам мигрена, хълцане, предменструални болки... само за жени.

fallback