Източник: Reuters

Когато става дума за грижа за кожата на бебето и майката, трябва да се подхожда с повишено внимание. В такива случаи следва да се насочим към такива продукти, които да осигуряват естествена защита. 

Така например съдържанието на пробиотици в козметиката е предназначено да регулира кожната флора и да възпира размножаването на вредните микроорганизми. Съставките трябва да са естествени. Екстрактът от лен, невенът и оризовото масло имат свойства, които успокояват и хидратират кожата на майките и бебетата.

От наблюденията се констатира, че все повече родители обръщат внимание на добрата грижа за бебешката, детската, а също така и на своята кожа. Важно е всички продукти да са преминали дерматологичен, педиатричен и офталмологичен контрол.

В страната ни вниманието към чистотата на продуктите и естествения им произход започва да става задължително изискване при все повече родители. Тази тенденция набира скорост в последните години, като естествените продукти, освен все по-предпочитани, стават и все по-достъпни за потребителите.

Това е една „щастлива“ статистика, тъй като тези продукти трябва да се подбират с повишено внимание, особено когато става дума за бебето. Неговата кожа е много деликатна, както и имунната му система. Наличието на химикали, аромати и оцветители в дрехите, перилните препарати и бебешките продукти може да раздразнени, изсуши нежната бебешка кожа, а също така и да доведе до обрив.

Повече полезна здравна информация може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase