Източник: Reuters

Храната, която консумирате, освен че пряко се отразява на физическото здраве, може да повлияе и на настроението. Ако се чувствате потиснати, заради отминалото лято, препоръчваме ви някои храни, които биха помогнали.

Мляко – кисело и прясно. Като един от най-добрите източници на калций, млякото помага на организма да се възстанови след стресови ситуации. Освен това, то съдържа и аминокиселината триптофан, която се свързва с подобряване на съня и настроението. 

Соя. Растението е не само богато на протеини, но също така съдържа и антиоксиданти, които подобряват здравето на мозъка и коригират химичния дисбаланс в него, който се свързва с депресивните състояния и смяната на настроенията. 

Освен това, при тези, които консумират соеви продукти, се наблюдават по-малко увреждания на мозъчната тъкан при стресови ситуации. Подобрява се паметта и мисловната дейност.

Листни зеленчуци. Не може да очаквате да бъдете щастливи, ако в организма има недостиг на фолиева киселина. Нейният дефицит е свързан с клинична депресия, умора и проблеми с паметта. Всички тези неразположения могат директно да засегнат настроението и да доведат до емоционално изтощение.

 

Повече полезна информация за здравословно хранене може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase