Източник: Reuters

Има някои храни, които завинаги трябва да изключите от хранителния си режим. Те биха могли да ви разболеят и се избягват от хората, които са наясно с технологията им на производство. 

Консервирани домати 

Вътрешната обвивка на консервните кутии съдържа бисфенол А (ВРА), който е синтетичен естроген, който се свързва с различни здравословни проблеми, вариращи от репродуктивни такива до сърдечни заболявания, диабет и затлъстяване. 

Препоръчително е да се избират домати в стъклени бутилки или друг вид опаковка, но не и консерва. 

Изкуствени подсладители 

Иронично е, но много проучвания установяват, че изкуствените подсладители, които съдържат 0 калории, са точно толкова вредни за талията, колкото и употребата на обикновена захар с високо съдържание на калории. 

Така например лабораторно проучване на изследователи от Тексаския университет в САЩ установяват, че изкуственият подсладител аспартам повишава нивата на кръвната захар.

Учените откриват още, че изкуствените подсладители в отпадъчните води излагат рибата и другите водни обитатели на неизвестни рискове. 

Бялата рафинирана захар не е много по-здравословен избор, но тя може да се замени с натурални подсладители като мед, кленов сироп, меласа. Всички те съдържат високи нива витамини и минерали.

 

Още информация за здравословно хранене може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase