Източник: Reuters
fallback

Обикновено причината за отказа от консумация на дадени храни е техният вкус, а не защото съдържат вредни съставки, за които се предполага, че могат да причинят рак. Да, все още се продават такива продукти на пазара и „вътрешните хора“, които са наясно с начина им на производство, отказват да ги консумират. 

По-конкретно, кои са тези храни?

Морска риба

Най-голямо внимание експертите обръщат на бременните жени и тези, които планират да забременеят. Морската риба може да съдържа опасни токсини. Особено трябва да се внимава с видовете, обитаващи северните морета.

Рибата меч например е с изключително високо съдържание на тежкия метал, който е особено опасен за развиващия се плод. 

Живакът е мощен невротоксин, който може да „отключи“ и сърдечни пристъпи при възрастните. 

За набавянето на полезните омега-3 мастни киселини, трябва да се премине към риби, които са с ниско съдържание на замърсители като сьомга, скумрия.

Диетични газирани напитки 

Всъщност става дума за всички хранителни продукти, които не съдържат захар, а вместо това подсладители като аспартам, сукралоза, ацесулфам К, неотам. 

Данните от независими изследвания сочат, че когато се метаболизират от организма, тези подсладители могат да доведат до здравословни проблеми, включително и такива, свързани с обмяната на веществата и трупането на килограми, неврологични заболявания, ставни болки, храносмилателни проблеми, главоболие, депресия, възпалително заболяване на червата, рак. 

Повече полезна информация може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback