Снимка: архив Булфото
fallback

Болницата в Бургас спешно набира кадри, съобщиха от лечебното заведение. Най-голяма нужда обаче клиниката има от медицински сестри, болницата търси да назначи 25 на брой. Има недостиг и на лекари. Най-много кадри липсват в отделенията по хирургия, неврохирургия, ортопедия и нефрология.

Свободно работно място има и в Звеното за централна стерилизация, което снабдява болницата със стерилни инструменти, уточняват от болницата.

"Недостигът на медицински сестри е сериозен в цялата страна, не само в нашата болница. Проблемът съществува от години, основната причина е заминаването им за чужбина. Ръководството на нашата болница заедно със синдикатите се старае постоянно да подобрява условията на труд, да повишава възнагражденията и социалните придобивки, за да могат специалистите да остават тук", каза изпълнителният директор на МБАЛ-Бургас д-р Бойко Миразчийски, който се надява на нови попълнения в болницата.

Не стигат и лекари със специалност. Свободни работни места в момента има в отделенията по гастроентерология, хирургия, детските отделения и отделението по неонатология. Търсят се общо 15 лекари специалисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

тони

преди 9 години

До медицински братСредната месечна заплата на специалист в доболничната помощ е 400-600лв.Да,някои лекари ходят на екскурзии в чужбена плащани от фирми,но не всички.Да,има корумпирани лекари-това важи във всяка една сфера,не само в здравеопазването,но не всички са корумпирани.Унизително е да си учил 10 години,да си взел специалност,да си придобил квалификация за ВСД,да носиш отговорност и то най-голямата отговорност от всички професии и във фиша за месечна заплата да пише -420лв.

16

Анонимен

преди 9 години

Med.sestra sam i niama da se varna v BG.Sajaliavam za latinicata......

15

К4о

преди 9 години

Май много от Вас не са чували поговорката за" парица-царица".Нейсе, ще го разберете,*** ще е много геч.За тези които не са разбрали,ще го разберете...мноооого скоро).

fallback