Снимка: bgonair.bg
fallback

Прототипен танк, който може да се движи по вода и суша, е разработен от лабораторията към базата на корпуса на морската пехота в Куонтико, Вирджиния.

Гъсеничните вериги държат машината на повърхността и функционират като перки.

Танкът амфибия може да се движи по трудни терени като блата, пясък и кал. Транспортира до 80 тона оборудване от кораба до брега и не е необходимо да има пристанище или бряг.

Максималната скорост, която развива по вода, е 20 възела или 37 км/ч.  Прототипът на танка е дълъг 12, широк 8 и висок 5 метра. Истинската машина ще бъде два пъти по-голяма.

Вижте повече за танка, който се движи по вода и суша във видеото:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

B

преди 9 години

Всички предатели ще разберете , че няма извинение зад което да скриете предателството си. Писъците на възмездието от 194г. се чуват и до днес. Не повтаряйте грешките на тези кучета !

27

B

преди 9 години

'Новото "морско чудовище" на военните'' ..... На кои военни пичко ? Да не би България и сащ да се слели в една държава или просто липсата на естествен подбор в България и ''бащинията '' , са виновни за това , че такива като теб работят във вестник. Такива, като теб трябва да се разстрелват , за това , че участват в процеса на културната асимилация на българите от САЩ и Ватиана.

26

Анонимен

преди 9 години

taq glupost kato nishto ste q predlojat na bylgarskata armiq po 10 miliona parccheto

fallback