Снимка: Reuters
fallback

Напоследък ставаме свидетели на все по-противоречиви данни относно безопасността на широко обсъждата ваксина срещу рак на маточната шийка.

Макар да си е спечелила мнозина противници по цял свят, вече много изследвания сочат, че тя не носи зловредните ефекти, в които е обвинявана.
 
Така например според последното проучване на Американската медицинска асоциация, HPV имунизацията не причинява кръвни съсиреци, които биха могли да представляват опасност за живота.
 
То е публикувано в сп. Jama.
 
Проведено е изследване сред повече от 500 000 жени на възраст между 10 и 44 години, които са били ваксинирани в периода между 2006 г. и 2013 г. Връзка между т. нар. венозен тромбоемболизъм и препарата обаче не е била открита.
 
Натрапваните опасения за опасността от такава имунизация не бива да се вземат толкова сериозно, тъй като те биха могли единствено да са в ущърб на общественото здраве, смятат експертите.
 
 
Целият материал ще намерите на Puls.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 9 години

Ваксините (както и пиенето на вода, или дори дишането) могат да са потенциално опасни.Обаче отказът от ваксини е МНОГО по-опасен от всякакви потенциални рискове, свързани с ваксините. В САЩ, Австралия и някои области във Великобритания (където "антивакс" движението е силно) последните години се наблюдава сериозен бум на сериозни заразни болести като коклюш, полио и т.н. които са напълно предотвратими чрез ваксини.Хайде не се доверявайте на жълтата преса, и почнете да вярвате на науката!

5

Анонимен

преди 9 години

Free, покажи едно изследване или направи ти измерване. Намери ми вириона на едрата шарка в природата и го покажи на света да го види. Или може да спреш да лъжеш. Но това, което казваш е безотговорно. В Щатите вече хора боледуват от коклюш, защото "Нито една ваксина не е ефикасна".

4

Free

преди 9 години

Нито една ваксина не е ефикасна, всички до една са опасни и потенциално убийствени !!! Ваксината против едра шарка е отменена през 1980г. поради милионите тежко увредени за цял живот - парализи, умствена изостаналост и други тежки неврологични увреждания. Впоследствие се разпространява лъжата, че тя е отменена защото вируса на едрата шарка бил победен ?! Та този вирион на едрата шарка си съществува в природата и сега, но никой от неваксинираното поколение след 1980г. не се е разболял ! Парадокс!

fallback