Снимка: Reuters

Причините за липса на сексуален апетит може да са най-различни. Те могат да са на психологическо или физиологическо ниво както при мъжете, така и при жените. Психологическият аспект на проблема се отнася към промени, свързани с тялото, които могат да доведат до липсата на сексуално желание. 

Диабетът води до увреждане на нервите, вследствие на което в известна степен се губи чувствителността при допир. Това е причината 50% от диабетиците да страдат от еректилна дисфункция и ниски нива на тестостерон – основни причини за потисната сексуална функция. 
 
Сексът по същество се основава на притока на кръв, а ако органът, който контролира кръвообращението, страда, може да се понижи и либидото. В този смисъл всяка форма на сърдечно заболяване може да засегне сексуалното желание. 
 
Оралните контрацептиви са медикамент, който се слави с понижаване либидото при жените. Други лекарства, като статините, медикаменти за понижаване на кръвното налягане, антидепресанти, дори и тези за настинка и грип могат да повлияят неблагоприятно на сексуалния апетит. Те пречат на нормалното функциониране на тялото.
 
 
Продължението на материала прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase