Снимка: Reuters
fallback

Когато никой не харесва, коментира или споделя статуса ни във Facebook, появява ли се чувство на самота, раздразнение, гняв? Оказва се, че такива усещания биват провокирани в много хора в подобни ситуации. 

Според проучване, проведено от изследователи от Университета в Куинсланд, Австралия, хората, които биват игнорирани в социалната мрежа, имат по-ниски нива на усещането за принадлежност, самочувствие, контрол и в по-малка степен намират смисъл в съществуването.
 
В опита си да разберат връзката между чувството на самота и Facebook, изследователите провеждат две проучвания с общо 76 студенти по психология от Университета в Куинсланд. 64,5% от участниците са жени, а останалите - мъже. 
 
В едното проучване на половината участници е позволено да публикуват в социалната мрежа, докато другата половина нямат тази възможност за около два дни. 
 
Проучването установява, че публикуването във Facebook оказва негативен ефект върху изпълнението на задачите. Данните сочат още, че присъствието там, без да има някаква активност по отношение на споделянето, намалява усещането на човек за принадлежност и смислено съществуване.
  
Продължението на материала вижте на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

До 1

преди 9 години

Ама ти верно си минус 1 гугъл,акъл отрицателен:))))))

3

Анонимен

преди 9 години

Инстаграм!

2

мимтуу

преди 9 години

Моля ви дйте на коментара ми 1000 харесвания че ще изпадна в жестока депресия

fallback