Снимка: Reuters

Освен тръпката да бъдем в небесата полетът води със себе си редица промени, свързани с организма, а те се отразяват и на външния вид. 

Въздухът на много голяма надморска височина е сух и с ниско съдържание на кислород. Резултатът от излагането на него е суха кожа, поява на сърбеж и много други симптоми, които могат да бъдат много по-сериозни и дразнещи. 
 
От друга страна, въздухът в самолета намалява влажността в организма до 10 – 20%, в резултат на което се появява сухота в устата, гърлото, очите и кожата. Много е лесно да се дехидратираме, докато самолетът се изкачва нависоко. 
 
Затова е много важно често да консумира повече вода, преди и по време на полета. Чистата вода е еликсир за кожата – не бива да се подценява силата й. Алкохолните и кофеинови напитки трябва да се избягват, тъй като те допълнително дехидратират организма, което води до умора.
 
Освен водата има и други мерки, които могат да се предприемат против стресирането на кожата. Интензивното хидратиране на частите по тялото, които са открити, помага много. Препоръчително е да се използват такива продукти, които оставят усещането за гладка и мека кожа. Употребата им може да обърне процеса на изсушаване. 
 
Като друга предпазна мярка може да се приложи хидратираща маска за лице, която да се нанесе непосредствено преди качване в самолета и да се остави по време полета, съветват дерматолози. 
 
Останалата част от публикацията вижте на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase