Снимка: БТА

От Министерството на здравеопазването обявиха основните изисквания към кандидатите за директор на Център „Фонд за лечение на деца”. Очаква се всеки от кандидатите за поста да представи своя концепция за дългосрочно управление и развитие на институцията, съобщават от ведомството.

Водещ критерий при избора на директор на Фонда ще бъдат не само професионализмът и управленският капацитет, но и умението да се проявява гъвкавост и възможността за вземане на решения. Така зададените параметри са недвусмислено доказателство за ангажимента на МЗ за експертно и прозрачно управление на Фонда, пише в съобщението.

Крайният срок за подаване на надлежната документация е 11 април.

Припомняме, че от 7 април Фондът остава без директор, тъй като тогава изтича срокът на предизвестието на подалата оставка Ива Станкова. До момента все още няма кандидати да заемат мястото й, стана ясно вчера на здравната комисия в парламента.

Като представи резултатите от одита, извършен на управлението на Фонда, здравният министър Таня Андреева посочи, че неефективно разходване на държавни средства и неспазване на законодателството по провеждане на обществени поръчки са двете най-сериозни нарушения в управлението му.

Андреева също така призова депутатите от всички парламентарни групи да дадат спешни предложения за това как да продължи работата на Фонда до назначаването на нов директор.

Още новини от "Икономика и политика" четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase