Източник: Reuters
fallback

Разработва се нов вид дългосрочна контрацепция, предназначена за употреба от жените, представляваща гъвкав пръстен, който се поставя във влагалището.

За разлика от останалите, добре познати методи, за предпазване от нежелана бременност, изследователите, имат намерения, този вид контрацептив да стигне по-далеч като изпълнява ролята на превантивна мярка, предпазваща жените от заразяване с генетален херпес и HIV.

В страните с ниски доходи, като метод за ограничаване на разпространението на HIV на жените, се предлагат хапчета и гелове, в случаите, в които партньорите им отказват да използват презервативи.

Тези методи са ефективни, стига да бъдат използвани по правилния начин.

Според специалистите от Северозападния университет в Еванстън, щата Илинойс, правилата за употреба не се спазват, което обезсмисля прилагането на този вид средства за защита. 

Обнадеждаваща алтернатива може да предложи именно вагиналният пръстен, изработен от мека тръба и съдържащ два вида лекарствени вещества - тенофовир, медикамент, насочен към предпазване от ХИВ и левоноргестрел - контрацептив.

Пръстенът има за цел да предпази жената от нежелана бременност, както и от заразяване с ХИВ, в продължение на 3 месеца, след поставянето му.

Допустимо е временното му отстраняване при нужда, без това да окаже влияние на активните вещества, които пръстенът осигурява с превантивна цел.

Екипът, разработил вагиналния пръстен, очаква разрешението за неговото използване. Специалистите очакват голям успех и напредък в превенцията на заболяванията.

Очакванията са вагиналният пръстен да струва от 5 до 10 долара, което би било допустима цена и за не толкова напредналите икономически страни. 

 

Повече полезна здравна информация може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

e

преди 10 години

До: slavishow***btv.bgОтносно: do Slavcho@ CoДата: Сряда, 2014, Март 12 14:48:37 EETЕй Славчо,ционистична подлого,чуй бе! Престани да опростачваш нацията,ти и "твоят комплект Смееещи се ***",че ще ти,ви,излезе Солено.

1

HItler

преди 10 години

Бай Хасан и АЙшето не ползват нищо, Бай Али не ползва тази дупка. Бай Соломон няма пари за хляб ,камо ли за пръстен. Батката Иван иска да усеща всичо. Шматката Марийка иска да и е максимално хубаво. Бай Спиня-сал иска да зарази повече. Как ще се борите срещу тези хора ми кажете. Методите за предпазване добре, но хората не ги позлват. ТАка е и с мазното. Яжте по-малко и няма да имате холестерол. Никой не го спазва.Всеки яде мазно така е и тука. Само можем да се молим за тези хора.

fallback