Източник: Reuters

Тъй като повечето хора ядат пилешко месо, само защото е вкусно, се оказва, че не сме особено информирани относно ползите за здравето, които то носи. А знаем как правилно да го приготвяме и съхраняваме?

Пилешкото месо е един от най-добрите източници на белтъци – порция от 100 г съдържа 25 г протеин, което го прави чудесен избор за растящите деца, както и хората, които тренират във фитнеса. Цинкът в пилешкото месо спомага за регулиране на апетита. 

То съдържа още хранителни вещества като фосфор, заедно с малко калций, който е полезен за костите. Това месо е богато също така и на селен, за който е известно, че намалява риска от артрит. 

Така обичаното от много хора месо е богато и на хранителни вещества, които намаляват нивата на стреса – триптофан и витамин B5. И двете имат успокояващ ефект и правят пилешкото ястие чудесен избор за борба със стреса и напрежението. 

Магнезият също присъства в месото и помага за успокояване на предменструалния синдром при жените. Бори се срещу променливите настроения, които често се проявяват през тези периоди.

Консумацията му е препоръчителна и за мъжете, тъй като храните, богати на цинк, помагат в регулирането нивата на тестостерона, а освен това повишават и произвеждането на сперматозоиди. 

Преди да пристъпим към приготвянето на пилешкото месо, трябва да се уверим, че всички видими мазнини са отстранени, тъй като консумацията им не е полезна за сърцето.

Веднъж размразено, пилешкото месо не трябва да се поставя в камерата отново. Трябва да преценяваме необходимото количество, което ще изконсумираме и да размразим само него.

Повече полезна здравна информация може да прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase