Източник: Reuters

Джинджифилът е билка, използвана като подправка. Той притежава и ценни терапевтични свойства. Може да се консумира както пресен, така и след определена обработка.

Някои хора намират полза от джинджифила при лечение на респираторни заболявания като бронхит.

Учени от Колумбийския Университет разглеждат ползите от употребата на джинджифил при астматици. Те стигат до извода, че джинджифилът облекчава симптомите, породени от астма.

Джинджифилът е използван в Китай повече от 2,000 години за лечение на гадене, стомашно-чревни проблеми и диария. Прилага се често при липса на апетит, повръщане след операция, разстроен стомах, колики и др.

Проучване проведено в University of Michigan Medical School показва, че при доброволците, консумиращи джинджифил, са намалели възпалителните маркери на дебелото черво. Експертите смятат, че това възпаление е предшестващ стадий на рака на дебелото черво.

Джинджифилът доказано намалява неблагоприятните ефекти на химиотерапията при онкоболни. При 40 % от пациентите, подложени на такъв вид лечение, употребата на джинджифил предотвратява гаденето. 

Според друго джинджифилът премахва мускулната болка, получена в резултат от упражнения. Опити проведени със 74 доброволци от Университета в Джорджия показват, че ежедневната употреба на джинджифил намалява мускулните болки с 25 %.

Джинджифилът повлиява менструалните болки. Проведени са изследвания с две групи жени, на едната от които е даван джинджифил под формата на хранителна добавка на капсули, а другите са получавали витамини. Резултатите показват, че при 82% от приемалите капсули са усетили облекчение на симптомите.

Страдащите от мигрена също могат да се доверят на лечебните свойства на джинджифила. 

Повече полезна информация за здравето може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase