Източник: Reuters
fallback

Бананът е плод, който много хора консумират, поради вкуса, текстурата и усещането за ситост, което оставя. И, с изключение на случаите на диабет и желанието за загуба на килограми, когато консумацията не е препоръчителна, плодът носи много ползи за здравето.

Бананите са калорични плодове с плътна структура. Консумацията на само един банан, по което и да е време на деня зарежда с енергия. Плодът е чудесен източник на калий и магнезий, които спомагат поддържането на здравословни нива на кръвното налягане и защитават сърцето. 

Високото съдържание на калий също така спомага здравето на костите. Плодът има и свойството да предотвратява загубата на калций посредством урината. 

Бананите имат и антикиселинен ефект и се смята, че предпазват от стомашни язви. Жълтият плод съдържа още съединение, познато като протеазен инхибитор, което предпазва стомаха от вредните бактерии, които причиняват стомашни нарушения.

Продължението на статията може да прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 10 години

ИМАМЕ НОВИНА:БАНАНИТЕ ПОДПОМАГАТ ЗДРАВЕТО НА КОСТИТЕ...ЗАЩО НЕ СЕ ИНФОРМИРАТЕ ПРЕДИ ДА ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ...КАЛИЙ Е ЕДНО,А КАЛЦИЙ СЪВСЕМ ДРУГО

4

опааа

преди 10 години

А аз ,моята булка най-я подпомагам с банан,в една педя под стомаха.

3

Анонимен

преди 10 години

Лошото я, че в бананова република като българия не растат банани!

fallback