Снимка: Sxc.hu
fallback

Болките в гърба са едно от най-честите неразположения, които усещате в края на работния ден. Но невинаги се дължат на забързаното и натоварено ежедневие. Вижте някои изненадващи причини, които могат да са виновни за вашето неразположение.

Неудобен сутиен

Много е важно какво бельо носите. То трябва да бъде от естествени материи, удобно и подкрепящо, когато става въпрос за сутиен. За дамите, които са с голям бюст е много важно да намерят правилния сутиен, който да повдига и поддържа бюста. Когато носите удобно и подкрепящо бельо, то ще държи гърдите ви по-близо до тялото и по този начин ще избегнете болките в гърба. От друга страна стягащият и не по размер сутиен също може да е причина за болките в гърба.

Тютюнопушене

Тютюнопушенето е също причина, която може да доведе до болки в гърба или поне така смятат финландски учени. Според тях употребата на цигари предизвиква болките в гърба, тъй като пушенето намалява кръвоснабдяването на гръбначния стълб. Смята се, че пушачите са два пъти по-изложени на риск от болки в гърба за разлика от тези, които никога не са пушили.

Носите неудобни обувки

Високите токчета са причина за болки в краката, за контузии, за изкривяване на стъпалото, нарушаване на стойката и болките в гърба. Ако сте от дамите, които предпочитат ниските обувки, трябва да знаете, че те също не са препоръчителни, защото не дават нужната опора на тялото. Специалистите препоръчват да се носят обувки, които да прилягат добре на свода на крака и да са с височина на тока от 2 до 3,5 см, когато се придвижвате предимно пеш.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

морския

преди 10 години

Бреей! То туй за жени бре! Мен като ме боли гърбо от какво ли ще е? Що не пуснаха и една статийка и за нас мъжете!? Обиден съм аз! Само жените гледате! :)

5

vesko02

преди 10 години

Изпотявам се и обривам откакто е на власт тази коалиция.Единственото лечение е "оставка".В очакване съм.

4

Анонимен

преди 10 години

Мария, пиши за секса, в това имаш най-много опит.Мъж съм, не съм залитнал по транссексуалността да нося обувки на високи токове или сутиени. Не пуша. Въпреки това имам болки в гърба.

fallback