Източник: Reuters
fallback

Екип холандски учени публикува наскоро изследване, което разкрива положителното влияние на виното върху белите дробове. При умерена консумация виното може да подобри белодробната функция чрез увеличаване на дихателния обем и понижаване на риска от белодробни обструкции, както и от рак на белите дробове. 

Основно, тези заслуги на виното се преписват на ресвератрола – естествено природно съединение, полифенолен антиоксидант, намиращ се предимно в червените видове. 

Освен известните му свойства – противовъзпалителни, понижаващи кръвната захар и укрепващи сърдечносъдовата система, през последните години на ресвератрола се преписват и няколко нови качества.

Сред тях е и подобряване стойностите на тестостерон, доказано в изследване от януарския брой на реномирания журнал Archives of Pharmacal Research, 2008 г.

Сам по себе си, ресверитролът като антиоксидант, повишава продукцията на сперматозоиди, а повишените нива на тестостерон допълнително усилва този ефект. Това означава засилване не само на потентността, но и на плодовитостта.

 

Продължението на материала може да прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

МАГУРА

преди 10 години

Стига да е истинско вино,а не тия подправки и степчета,които ги сипват в бутилки и ни ги продават за по 4.99 бройката.Пия само домашно вино,който разчита на такова от магазина .. . . нищо хубаво не го чака :)Иначе наистина оказва благоприятно влияние , не само върху дроба,но и за настроението,почиства устната кухина от бактерии,зъбите съм забелязал,че също ги почиства :))

fallback