Източник: Reuters

Гневът и ядът са от онези чувства, които ни карат да се срамуваме от себе си по-късно. Овладяването им от голяма степен зависи както от двигателната активност, така и от режима на хранене. Ако сте от тези личности, които лесно се палят, то трябва да знаете, че има продукти, които подпомагат процеса на негативна възбуда.

Пием кафе, за да се ободрим, но в действителност, то допринася повече да се чувстваме "разнебитени" физически. Тъй като все пак, ободрявайки ни, кафето допринася и за изостряне на сетивата ни. Последното може да ни направи чувствителни, раздразнителни и нервни. За предпочитане е да се насочите към зеления чай, който подобрява способността за концентриране, но в същото време ни успокоява.

Според Аюрведа доматите са "топла храна", което означава, че могат да възбудят гнева и яда. В случай, че сте склонни на подобни настроения и емоционални изблици, за предпочитане е да ги избягвате или поне не прекалявате с тях. Предупреждението важи за всякакви продукти, произведени от домати. Въпреки че сосът и кетчупът са по-добър вариант да се усвоят доматите, прекалено честото им консумиране носи своите странични негативни ефекти, подобни на стреса и чувството на вина.

По същата причина трябва да се избягват и лютите чушки, които иначе ускоряват метаболизма и водят до редица ползи за организма.

От консумацията на тестени и млечни изделия може да се получи алергична реакция, която е причина за възникването на мозъчно възпаление. Казеинът, който се намира в млечните продукти и глутенът в хляба се смятат за виновници за изпитването на враждебност.

 

Повече полезна информация за хранене може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase