Снимка: Sxc.hu

Подутият корем, газовете, болките в стомаха, обикновено вървят заедно и са в следствие на прием на различни медикаменти, консумирането на пикантни храни, тестени закуски и сладкиши, стрес и други.

Освен газовете, които са основният проблем, често страдащият има лош дъх, обложен език, подут корем, стомашни болки. Първото и основно нещо, което в бъдеще може да предотврати повторната поява на газове е да обърнете внимание кои храни и напитки се отразяват неблагоприятно на храносмилателната функция.
 
Ако вземате лекарства и промените са настъпили в следствие на тяхното приемане, информирайте вашия лекар за състоянието си. В останалите случаи има някои храни и напитки, които могат да облекчат неразположението ви.
 
Джинджифил
 
Джинджифилът помага при храносмилателни проблеми. Може да намали гаденето, коремните болки и газовете. Добавяйте го в малки количества, пресен или сушен, към чай, сладкиши, супи, ястия, сосове.
 
Ким
 
Кимът обикновено се свързва с приготвянето на различни солени бисквити, но той успешно намалява нежеланите газове в корема. Сдъвквайки няколко зрънца ким, ще облекчите спазмите. Може да го добавяте и към чай, като изчакате водата да заври, поставите няколко зрънца ким и след това оставите няколко минути да се запарят с чая.
 
Чесън
 
Когато имате газове в стомаха, добавете към храната малко количество чесън, за предпочитане е пресен, но тъй като вече сме в сезон, в който консумираме стар, използвайте такъв. Чесънът може да помогне и за подобряване на дъха ви, защото има противогъбично действие. Лошият дъх се причинява именно от гъбички, които се развиват в устната кухина. Както се казва, клин клин избива, затова след чесъна трябва и нещо, което пък да премахне неговата миризма.
 
Останалите може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase