Източник: Reuters
За мъжа е неестествено да мисли, че може да бъде засегнат от рак на гърдата – болест, която се счита за типично заболяване при нежния пол. 
 
Уви, това не е единственото състояние, за което повечето мъже нехаят, но е напълно сериозно - всяка година се регистрират стотици нови случаи на този рак при представителите на силния пол само в Европа! За България има 53 новорегистрирани случая само през 2010 г. според най-новото издания на Националния раков регистър.
 
Възникването на всякакъв вид образувания в гръдните тъкани при мъжете, както и при жените, трябва да бъдат проверявани от лекар. Бучки, възли или други осезаеми при опипване маси са най-явният белег, по който се разпознава подобно състояние, но може да има и други симптоми: сбръчкване на кожата, лекоприбиране на едно от двете или и на двете зърна, зачервяване и лющене на кожата по гърдите, както и отделянето на секрет от зърната, болка. 
 
Рискът от заболяване е многократно увеличен, ако в семейството има заболял от рак на гърдата, а ако няма – всеки член на семейството, независимо от пола трябва да се прегледа, поради високата вероятност отсемейна обремененост.
 
 
Цялата статия може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase