Снимка: Sxc.hu

Мангото е екзотичен плод, който все по-лесно може да бъде намерен на пазара у нас. Въпреки това, има много хора, които все още не са опитвали вкуса му. Познати са около 1000 различни сорта манго. Предпочитан плод е в много диетични режими.

В обем колкото една купичка от плода се съдържат 110 калории, витамин A, E, B6, фибри, мед, калий, магнезий. Ето още ползи за здравето, които носи мангото и които ще ви накарат да го заобичате.

Предпазва от рак
 
Според учените антиоксидантни съединения ( кверцетин, гликолова киселина, физетин, галова киселина и други) в мангото, са мощна защита срещу рак на дебелото черво, рак на гърдата, левкемия и рак на простатата.
 
Понижава холестерола
 
Мангото е богато не само на фибри, но и на пектин и витамин C. Това помага да се намалят нивата на серумния холестерол.
 
Подсилва имунната система
 
Сега тялото ви се нуждае от най-много витаминна подкрепа. Големите количества витамин A и C, както и различните каротиноиди засилват имунната система.
 
Грижи се за здравето на очите
 
Витамин A, който се намира в плода е от изключително значение за здравето на очите. Купичка манго съдържа 25 на сто от необходимата дневна доза.
 
Помага и при диабет
 
Листата на мангото могат да помогнат за нормализиране на нивата на инсулина в кръвта. Направете си запарка от листа на манго и пийте всеки ден по една чаша. Умерените количества сок от манго също няма да навредят на нивата на кръвната ви захар.
 
Останалите причини прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase