Снимка: Reuters

 Въпреки че мостовете и протезите са високоефективно и повече или по-малко достъпно лечение за загубата на зъби, все повече набира популярност денталната имплантология – последната дума на стоматологията.

Денталните импланти са метални „стълбове“, които се поставят в челюстта с помощта на хирургическа процедура. След нея, челюстната кост постепенно обвива импланта докато той не стане трайно и здраво фиксиран в челюстта. Това позволява поставяне на корона върху него, при което усмивката придобива напълно завършен вид. Имплантите могат да бъдат използвани и за закрепяне на мост или протеза, когато липсват голям брой зъби.
 
Поставянето на имплант има сериозни предимства пред алтернативните средства – мостове и протези. Докато протезите трябва да бъдат носени и сваляни периодично, имплантите са перманентно фиксирани в устата. Протезите често причиняват неудобство, изискват период на адаптация и ремоделиране, докато имплантът създава усещането за естествен зъб в устата още от самото начало и не изисква по-нататъшни манипулации след поставяне на короната. Мостовете налагат изпилване и излагане на риск на двата зъба, съседни на липсващия, докато при имплантите това не се налага.
 
Продължението на материала може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase