Снимка: Reuters

Консумацията на бял чай може да бъде от полза за ограничаване растежа на бактерии, причиняващи инфекции, като стафилококи и стрептококи, показва проучване, публикувано в Science Daily. Зеленият чай може да намали честотата на инфекциите, но според експерти белият чай е значително по-ефективен срещу вредните микроорганизми. 

 
Проучването заключава, че белият чай може да се прилага за деактивиране на бактериални, гъбични и вирусни инфекции.
 
Черният и зелен чай са популярни с антиоксидантните си свойства. По-честата консумация на този вид чай може да помогне за стимулиране и укрепване на имунната система, като по този начин се намалява риска от грипни, простудни и други заболявания.
 
Био чаят е здравословен източник на полезни съставки, от които се нуждаем, за да поддържаме здравето си. Производството и обработката му изключват съдържанието на пестициди, минерални торове или облъчване. 
 
Осигурява здравословни ползи и за здравето на устната кухина. Има антибактериални свойства, които подпомагат здравето на зъбите и венците, допринасят за предотвратяване появата на кариеси и лош дъх в устата. 
 
Ако се опитвате да избягвате кафето, био чаят е добра негова алтернатива. 
 
Още интересни новини за здравето можете да прочетете в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase