източник: Reuters

С течението на времето либидото на жената може да намалее. Но това не трябва да буди притеснение и тревога. Сексуалното желание може да се стимулира, чрез промяна на начина на живот, храненето, намаляване на стресорите и прием на някои витамини.

Витамин Е
 
Според някои учени, витамин Е може да се смята за "витамин на секса". Витаминът стимулира производството на полови хормони, повишаващи желанието и настроението за секс при жените.
 
Витамин Е забавя ефектите на стареене и може да увеличи либидото. Някои жени го използват като лубрикант, с цел увеличаване на възбудата и отделянето на секрети. Приложен локално витаминът рехидратира повърхностния горен слой на влагалищната лигавица.
 
Витамин В6
 
Макар и не толкова добре познат като витамин Е, витамин В6 може също да подобри сексуалния живот на представителките на нежния пол. Витамин В6 регулира и намалява действието на пролактина. Това е хормон, който във високи количества може да доведе до намаляване на либидото.
 
Витамин В6 стимулира и балансираната секрецията на женските полови хормони, естроген и прогестерон. Дисбалансът на двата хормона предотвратява рязката промяна в настроението и някои характерни симптоми при предменстуралнен синдром.
 
Ниацин
 
Известен още като витамин B3, ниацинът може да се приема като стимулант малко преди сексуалния акт. Тридесет минути преди започване на половия контакт може да увеличи притока на кръв към кожата и лигавицата на влагалището, което да повиши удоволствието и възбудата при жената.
 
Още полезни новини за здравето можете да прочетете в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase