източник: Reuters
fallback

Жените използват три пъти повече грим по коледните и новогодишни празници, в сравнение с останалото време от годината.

Според ново проучване през този период от годината, времето пред огледалото на жената се увеличава с около 1 час, се посочва в Daily Mail.

През останалото време от годината, гримът, присъстваш в чантата на жената, се свежда до спирала, фон дьо тен, руж и гланц за устни. С наближаването на коледните празници обаче, козметиката се увеличава, като най-често се добавя очна линия, червило, сенки за очи и бронзант, се посочва в проучването.

Много от жените не се ограничават само с грима и традиционните козметични продукти, но често използват брокат, изкуствени мигли, боядисване на косата, поставяне на екстеншън и др.

Екстеншънът представлява поставянето на изкуствена косата с цел удължаване или увеличаване обема на естествената.

Според психолози за една жена външният й вид по коледните празници е също толкова важен, колкото украсата на дома и купуването на подаръци.

До голяма степен това се дължи на приповдигнатото и празнично настроение и желанието на жената всичко да е красиво и изпипано.

Дори и жените, които обикновено не се гримират, в тон с празничния дух често прибягват до употребата на блестящи сенки за очи, спирала, червило и други средства за разкрасяване.

Още интересни новини за здравето можете да прочетете в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Знаещ

преди 11 години

То дъртото, грозното и кривото с нищо не мойш скри!!!

8

Анонимен

преди 11 години

Dnes.bg пак открихте Америка!

7

Беден редактор

преди 11 години

Три пъти повече от кого? Явно от мъжете.

fallback