източник: Reuters

Депресията се смята за емоционален срив, който е особено характерен за жените. При мъжете не се говори за депресия. А всъщност, те не по-малко от представителките на нежния пол за засегнати от това психично разстройство. На жената „лошото настроение” й личи отдалече. 

 
Постоянното оплакване, тревожност, бездействие и положение на безходица, изолиране веднага поставят стигма за емоционалните страдания на съответната жена. Нехарактерно е същото да помислим за мъж, въпреки че поведението му може да дава индикации за тежка форма на депресия. А може би той до този момент добре е играл ролята на силен, „крепели” са го и общоприетите представи и очакванията на близки да се държи „мъжки”... За съжаление, в такива случаи се питаме защо се случи едва, когато стане късно. Безспорен факт е, че мъжете са тези, които заради депресия посягат на живота си и при това в много висок процент успешно обмислено ...
 
Депресията, както и всички емоционални разстройства и психични заболявания, не е чужда и за представителите на силния пол. Даже, никак не ги подминава. 
 
Как могат да се открият първоначалните признаци на липса на душевно равновесие при мъжа, можете да научите от Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase