Снимка: Reuters
fallback

 Освен приятното усещане, подобряването на настроението и отделянето на повече хормони, оргазмът може да помогне и при здравословни проблеми.

 
При оргазъм се получават естествени спазми на тазовите мускули, които също се използват за контрола на пикочния мехур и при раждане.
 
Поради тази причина, честите оргазми действат като фитнес програма, вследствие на което се улеснява родилният процес и се намалява рискът от проблеми с пикочния мехур. Не на последно място се подобрява сексуалната функция.
 
Проучване установява, че този вид „упражнения“ са изключително полезни за жени, страдащи от уринарна инконтиненция.
 
Инконтиненцията не е нормална проява на остаряването или менопаузата, нито е неизбежна след раждане. Тя е симптом, зад който се крие патологично състояние или сериозно в една или друга степен заболяване.
 
Констатациите и данните от проучването са публикувани в сп. Sexual Medicine.
 
Упражненията на влагалищните мускули са известни като упражнения на д-р Арнолд Кегел. Упражненията работят въобще върху мускулите на перинеума.
 
Тренирането на тези мускули може да се извършва и чрез волевото им стягане. За добри резултати е препоръчително всекидневното практикуване на упражненията. В продължение на 10 секунди стегнете мускулите на влагалището, след което отпуснете.
 
Още полезни новини за здравето можете да прочетете в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Напращял

преди 11 години

Ох ах ...

5

Манаф Асан

преди 11 години

Който иска ургазъм да заповяда при мен. Без пари нон стоп ургазъм

4

????

преди 11 години

И аз мога да помогна за развитието мускулатурата на влагалището и перинеума и!

fallback