Снимка: архив, Булфото
fallback

12-годишно момче е починало в Националната кардиологична болница. Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова разпореди проверка по случая. Проверката ще бъде извършена от Изпълнителна агенция „Медицински одит”.

Детето е прието на 1 август в болницата в Сандански в изключително тежко състояние. Веднага са направени всички необходими изследвания, включително и скенер на глава.

Поради необходимостта от лечение в специализирано детско интензивно отделение детето е транспортирано до МБАЛ-Благоевград, а малко по-късно до Националната кардиологична болница в София, която разполага с такъв сектор.

Въпреки интензивното лечение след 12 часа момчето е издъхнало.

Лекарите и в трите лечебни заведения са поставили конкретна диагноза. Окончателните резултати ще станат известни след края на проверката, съобщиха от здравното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

не е важно

преди 11 години

До Някой.Много ми е чудно дали ще говориш пак така ако загубиш дете или близък от лекарска немарливост понеже не си потърпевш за това говориш тъка , не е само едно дете или човек който е умрял от лекарски грешки,ако взема да ти изреждам няма да ми стигне мястото вземи се информирай малко селянино.

41

не е важно

преди 11 години

До онбашията ти много ли си богат ве карабинер кого лекуват без пари маи нещо си се объркал или не си чувал за осигоровки които се плащат всеки месец,и какво робство ще връщаш ти май самия си още във робство.

40

безпартиен

преди 11 години

Към БСП и симпатизанти.Всички да гласуват за партията за да не останат деца, старци, лекари и изобщо хора в Бесепарската Държава.Може да останат някой от ръководството, но няма кого да мамят и ръководят.

fallback