Снимка: Reuters

Попаднали сте в прегръдките на желан човек, хормони и трансмитери бушуват в главата ви, а тялото ви се е опънало като струна в тръпнещи ласки... На кого му е до контрацепция и безопасен секс?

Няма да поясняваме риска от полово преносими заболявания. Наличието му е достатъчно ясно за големи и малко по-малки, но определено има какво да се коментира по отношение на нежеланата бременност.
 
Какви са най-често срещаните грешки в контрацепцията?
 
1. За контрацептивните методи все още се говори трудно. Защото обществото ни, сякаш не е узряло да приема свободното дискутиране на тема секс и репродукция на човека. А се възпроизвежда човекът чрез секс. Да се получи свободно информация за най-добрите методи за ограничаване на тази възможност, защото се поставя на пиедестал отговорността към собствения живот и детето, не е срамно, както не е и срамно да признаеш, че харесваш да правиш секс заради самия секс.
 
Първата грешка е свързана с поведението ни и табутата на обществото. 
 
2. Прекъсването на акта предпазва от забременяване. Дали?! Всъщност, да направим ли опит за едно наше малко проучване в коментарната част под текста, на колко от мъжете, използвали този метод, изненадващо са им съобщили за бременност?
Прекъсването на акта – извеждането на мъжкия полов орган, непосредстено преди отделянето на спермата от вагината – е рискован начин за предпазване от нежелана бременност по 3 причини:
 
-първо, мъжът може да не предвиди началото на отделянето на еякулата,
-второ, възможно е да се отдели сперма от канала преди усещането за оргазъм,
-трето, в уретрата на пениса е възможно да остане малка част от сперма, която да попадне във влагалището при последващ полов акт.  
 
За останалите грешки може да прочетете в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase