Снимка: Reuters
fallback

Унищожаването на милиони пчели по света вероятно е причинено от силно заразен вирус, предаван от акарите Varroa. Това сочат резултатите от изследване на американски и британски учени, цитирани от Франс прес.

Акарите Varroa се хранят с кръвта от ларви на пчели и от възрастни пчели. Те пробиват "кожата" им и деформират крилата им. Така пречат на пчелите да изпълняват основната си в природата роля - да опрашват растенията.

Изследването е извършено в Хавай от учени от университета в Шефилд, Англия, британската Морска биологична асоциация със седалище в Плимут и университета на Хавай.

Резултатите, публикувани в сп. "Сайънс", показват, че присъствието на вирусния патоген сред пчелите в кошерите чувствително е нараснало.

В резултат на тази промяна частиците от вируса, който се предава от едни пчелина други, са се увеличили 1 милион пъти, а вирусното многообразие значително е намаляло и това е довело до поява на един-единствен силно заразен щам на вируса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

РРР

преди 11 години

Бе баба Ванга беше казала преди много годи: пчелите изчезнат ли и човечеството ще изчезне до 2-3 години... И пак ви казвам евреите са виновни!!! Миналата година при посещението си на Нетаняху пеераса При ББ една от минитърките му щяла да ни дава Ноу Хау за ГМО култури в Бъгария... Ареееееее У лево и в пустинята... Там ви трябва ГМО!!!Ние си имаме прекрасна природа и почва чернозем за разлика от евреиския ви пясък ПОДАРЕН!!!

20

Саке

преди 11 години

Инсектоцидите и ГМО са причината,но корпорациите платиха и се появи някакъв незнаен вирус,долетял най-вероятно залепен на совалка....

19

до 16

преди 11 години

Никъде не пише, че сега откриват вируса, а че сега откриват, че този вирус е причинита... Дори статията не си прочел/а като хората, но веднага да похвалиш комунизма...хаха...Определено 45 години така са ви промили мозъците на някои, че и до днес си личи. Добре че съм се родил достатъчно късно, да ми се размине този процес, защото можеше и аз да съм поредното зомби, което чете само това, което му се иска да пише...Иначе критика към "запада" трябва да има много,защото те също промиват мозъци...

fallback