източник: Reuters
fallback

Изследователи установяват, че личностни характеристики като ентусиазъм, оптимизъм и спонтанност, характерни за екстровертите имат благоприятно действие върху гените, отговорни за дълголетието.

За целта на проучването изследователите анализират 243 души столетници. Учените откриват в тях личностни качества, като позитивно отношение към случващото се и към живота като цяло.
 
Изследователите допълват, че дълголетниците по-рядко изпадат в състояние на невроза, депресия, тревожност, стрес. Това от своя страна също има благоприятно действие върху психическото и здравословно състояние.
 
Предишни данни показват, че екстровертният характер може да се прояви между 70-100 години. Поради тази причини изследователите не са напълно сигурни, дали екстровертните черти трябва да са част от характера през целия живот или само част от него.
 
Данните от проучването са публикувани в сп. Aging.
 
Екстровертните хора се фокусират към външната среда и черпят енергията си от взаимодействието си с нея. По-силно изразената екстровертност води до по-силна нужда от социални контакти.
 
Този тип хора са по-склонни към спонтанност, избухливост и прибързани реакции. Описват се като активни, популярни, комуникативни, инициативни и с повишен ентусиазъм личности.
 
Още новини за здравето можете да прочетете в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Уорлик до 6

преди 11 години

Много си прав! Като искаш дълъг живот - отвори си дупето и ела с мен на София прайд!

5

pancho

преди 11 години

Syglasna sym s komentara Vi,i az ne iskam dylag jivot samo malko poveche pozitivni misli i dobyr priqtel nasresha

4

777

преди 11 години

То пък един живот...

fallback