източник: Reuters
fallback

Използването на хомеопатични средства с цел лечение на различни здравословни проблеми и състояния набира все по-голяма популярност.

Въпреки положителните си свойства и способността да щадят организма за разлика от конвенционалната медицина, приемът на хомеопатични средства също трябва да е внимателно преценен.
 
Ето 6 важни правила за употребата на хомеопатичните лекарства:
  • Задължително се консултирайте със специалист-хомеопат, никога не експериментирайте дори с хомеопатичните средства и начина на лечение, което сте чули от приятел или прочели в Интернет.

 

  • Повечето хомеопатични лекарства се взимат 15-30 минути преди или след ядене или прием на вода. Ако изберете приема след консумация на хранителни продукти, се уверете, че устната кухина е напълно чиста преди да вземете хомеопатичното средство.

 

  • При хомеопатичното лечение не се препоръчва консумацията на кафе и използването на продукти с мента, ментол и евкалипт, тъй като те действат като антидот за хомеопатичните препарати.

 

  • Препоръчително е да се избягва директния допир на препаратите с ръце поради бързото им свойство да се разтварят и окисляват. Използвайте капкомер или поставяйте хомеопатичното средство от опаковката директно в устата.

 

  • Съхранявайте опаковките на хладно, сухо и сенчесто място, изолирани от силни миризми, готварски печки, както и далече от мобилни телефони, компютри и друга техника.

 

  • По време на хомеопатичното лечение избягвайте консумацията на преработени и консервирани храни. Хранителният режим трябва да е богат на пресни плодове и зеленчуци.
 
Важно е да се запомни, че хомеопатичното лечение, подобно на конвенционалната медицина, е обвързано с действия, подсилващи и осигуряващи положителния ефект на препарата.
 
Още любопитни новини за здравето можете да прочетете в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

БОНКА

преди 5 години

Без да съм специалист, но съм мислещ човек.Привърженик съм на хомеопатията, но умерен привърженик. Мисля, че трябва да се яде разнообразна храна,сън,спорт, + емоции. Шестте правила на хомеопатията-да,но само по време на лечение. Но здрав човек на постоянен режим /без сладко, млечни и др. за цял живот/и абонаментни посещения- май не говорим за здраве вече.Нищо не е 100% само добро или само зло. Мислете кога, с какво, колко да се лекувате.И между другото не сме кралици и звезди- др.е техният живот

27

Бонка

преди 5 години

До kukurukuuЗащо на хомеопатията веднага се противопоставя антибиотичното лечение? Освен хомеопатия и антибиотици има и други форми на лечение. Щом човек каже нещо различно от хвалба в полза на хомеопатията веднага го атакуват, че е привърженик на антибиотиците. Това не е ли опростенческо мислене. И да Ви кажа от привърженик на хомеопатията май започвам да ставам леко предубедена. Стига само сте критикували антибиотиците/разбира се с основание/ но наблегнете на ползите от хомеопатията

26

Ранди

преди 11 години

Куку, какво те кара да мислиш, че на човек ако не му дадеш лекарство било то и хомеопатия ще умре? Какво си излекувала с хомеопатия което не може да се излекува от само себе си? Щото баба ми ме е лекувала и като ми бае и чупи яйце с пирон над сърцето ми (не се шегувам) и ако я питаш ще ти каже, че е вършило работа и няма как при дете да има плацебо ефект. Намери ми изследване което да показва ефект от хомеопатията, и моля те не изкарвай проблемите на нашите GP-та проблеми на медицината.

fallback