източник: Reuters
fallback

Терминът „суперхрана“ е въведен от американския лекар и диетолог д-р Стивън Прат през 2004 г. 

Според експерта, за да бъде един продукт окачествен като „супер“, той трябва да е лесно достъпен за обществеността, да е богат на хранителни вещества и техните ползи за здравето да бъдат подкрепени от научни изследвания.
 
Смята се, че консумацията на суперхрани помага за намаляване на риска от развитие на сърдечносъдови заболявания, диабет тип 2, хипертония и рак.
 
Суперхраните са и с ниско съдържание на калории, което ги прави подходящи за отслабване. 
 
Предлагаме ви списък от 10 суперхрани и ползите им за здравето и поддържането на теглото. 
 
Кои са те, научете от галерията на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

лай-лай кучка

преди 12 години

Информацията Ви много напомня на "новите дрехи на царя" т.е липсва.

1

mnindo

преди 12 години

Обещавате информация в подзаглавието и ми пускате линкове! Няма да ги следвам колкото и да е интересна темата. Ако желаете да ми показвате реклами, правете го тук а не да ме разхождате из целия нет! Дразнещо е. Ако толква искате да ме пратите на другия сайт направете линка от заглавието да води там, а не да си губя времето да ви чета празните уводи и после да ви следвам линковете!

fallback