източник: Reuters

Терминът „суперхрана“ е въведен от американския лекар и диетолог д-р Стивън Прат през 2004 г. 

Според експерта, за да бъде един продукт окачествен като „супер“, той трябва да е лесно достъпен за обществеността, да е богат на хранителни вещества и техните ползи за здравето да бъдат подкрепени от научни изследвания.
 
Смята се, че консумацията на суперхрани помага за намаляване на риска от развитие на сърдечносъдови заболявания, диабет тип 2, хипертония и рак.
 
Суперхраните са и с ниско съдържание на калории, което ги прави подходящи за отслабване. 
 
Предлагаме ви списък от 10 суперхрани и ползите им за здравето и поддържането на теглото. 
 
Кои са те, научете от галерията на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase