Млечните продукти са от съществено значение за мозъчното здраве, според американски и австралийски учени.
Проучване, включващо 1000 възрастни, показва, че хората, които редовно консумират прясно и кисело мляко, сирене, имат по-добри резултати на тестове за проверка на умствените способности, отколкото хората, които никога или рядко консумират млечни продукти.
Редовната консумация на млечни храни, и дори сладолед, има благоприятен ефект върху здравето на мозъка и поддържането на паметта, установява и друго проучване, сред 972 мъже и жени, на възраст между 23-98 години. Участниците решават и серия от 8 когнитивни теста за определяне нивото на концентрация, паметта и способностите за учене.
Консумиращите млечни продукти поне 5-6 пъти на седмица имат значително по-добри резултати, в сравнение с хората, които ги консумират по-рядко.
За поддържане здравето на мозъка експертите препоръчват да започваме деня си с чаша нискомаслено или обезмаслено прясно мляко. Смята се, че една от ползите от консумацията на млечни продукти се дължи на определени съставки, като магнезий. Минералът помага за намаляване риска от загуба на паметта.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
4
ха ха
преди 12 годиниПоредното кисело мляко менте ни пробутват на пазара. Плодовата напитка "Fruit Jumbo" е забъркана със свински желатин и се продава в търговска верига "Лидл" за 1,29 лв. Тя може да се нарече всичко друго, но не и "кисело мляко за пиене", както пише на бутилката, пишат столични медии, позовавайки се на Агенцията за храните.
3
maistoragb
преди 12 годиниАз се чудя защо българите затъпяхме , а то било затова че млечните ни продукти не са от мляко
2
Гошо Тъпото
преди 12 годиниЧак сега...разбрах,защо телето суче от...кравата;за да е по...умно от нея.