източник: Reuters
fallback
Обикновено приемаме витамин С при заболяване, мярка, която ни е позната от детството. Понякога избираме според предпочитанията си, в таблетна форма, във вид на течност или се опитваме да набавим витамина чрез свръхконсумация на лимонов сок или цитрусови плодове въобще.
 
Полза от витамин С обаче има повече при първите признаци на настинка, лека отпадналост, влажни очи или по-скоро тогава, когато ни е ясно, че сме изложили организма на стрес – били сме прекалено дълго на студено, краката ни са били часове наред мокри, стояли сме на течение, облеклото ни е било несъобразено със сезона... 
 
Витамин С действително се препоръчва от специалистите като средство, което може да възпрепятства развитието на инфекция след екстремни условия – няколко часа спускане по ски пистите не предразполага толкова простудата, колкото по-късно престоят на загрялото тяло в същото облекло при неблагоприятните за тялото условия...
 
За ползите от приема на цинк прочетете в Puls.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

истината

преди 12 години

Linus Carl Pauling му е името, чети повече.

4

Лекар

преди 12 години

Не Алън Пол, а Лайнъс Полинг е правил изследването. Над 1 грам на ден бъбреците не издържат повече от три години. Симптомите за предозиране включват разстройство и леко пожълтяване на кожата. НО 500 МИЛИГРАМА на ден имат шокиращо добър ефект!!!

3

13

преди 12 години

Според новите изследвания, при предозиране вит.С се натрупва в бъбречните легенчета и предразполага към образуване на камъни.Преди около10 години се смяташе, че тъй като е водно-разтворим, не може да се предозира!Аз лично си го набавям чрез цитруси, главно мандарини, защото много ги обичам -на ден консумирам около 10-12 плода, мисля, че не предозирам вит. С.

fallback