източник: Reuters

Независимо от модните тенденции в косите през тази година, едно е ясно – нюансът трябва да съответства на тена на кожата и на цвета на очите ни. Натуралните цветове на косите ни могат да подчертаят естествената ни красота, а вече е възможно да я постигнем и чрез средствата на природата и нейното проявление – растителната боя за коса.

Колкото и обаятелна и разнообразна да е палитрата на множество продукти за боядисване на косата, е добре да се знае, че въпреки новите технологии, боите за коси все пак са плод на химични елементи и техните ракции. А тогава, когато думата химия присъства в нечие описание, я съпътстват и различни алергии, нежелани реакции и всякакви видове странични ефекти.
 
Косопадът, паренето и сърбежът са само някои от проблемите, които можем да си причиним, боядисвайки косата си. Ето защо, ако се стремим да бъдем здрави, естествени и красиви, е добра идея да прибегнем към боя за коса, произведена изцяло от натурални съставки, които, освен, че я оцветяват в желания тон, я подхранват и заздравят косъма.
 
Био боята e изготвена чрез използването на натурални багрила като къна, лайка, ревен, орехови черупки. Благодарение на зелената глина, боята притежава и качеството да покрива и белите коси. Освен оцветяващите съставки, тя може да съдържа и пшеничен протеин, масло от жожоба и други етерични масла, които се грижат за подхранването на косъма. В състава й липсват консерванти, амоняк, перхидрол, синтетични оцветители и аромати, които, както знаем, са едни от най-вредните съставки на всички козметични продукти.
 
Още любопитни факти за био боята и къната можете да прочетете в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase