Снимка: Reuters
fallback

За пореден път специалистите предупреждават онези жени, които от голяма загриженост за външния си вид, се захващат с диети, опасни за здравето. Но този път специалистите ги поставят на едно ниво до онези дами, които консумират предимно риба и пилешко месо.

Според британско изследване прекаленото потребление на месни продукти е еднакво вредно колкото и спазването на вредни диети, пише в. "Дейли експрес". Недостигът на желязо, свързан с тези два типа хранене, може да доведе до здравословни проблеми.

Авторите на проучването са установили, че малко хора разбират важността на желязото. Недостигът на елемента може да застраши здравето на жените и да влоши представянето на децата вучилище.

Проблемът може да се реши, като в менюто се включват храни, богати на желязо, като пържоли, черен дроб и кресон.

"Степента на железен дефицит сред жените в развити страни като Великобритания наистина буди безпокойство. Страничните ефекти като умора и летаргия са неприятни. Червеното месо - телешко, агнешко и свинско, дори в малки количества, е богато наразнообразни хранителни вещества", обяснява експертът по хранене Аманда Ърсел.

За целите на проучването специалистите са направили допитване сред 2000 жени. Резултатите от анкетата показват, че една четвърт от жените и младите момичета във Великобритания страдат именно от железен дефицит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

ined

преди 12 години

Сутрин хапваш един винкел с две ракии и цял ден си като кукуряк.

4

4-ti

преди 12 години

Ами 2-ри, заминавай да живееш при тях, в Индия е супер. Говориха даже за някакъв, който се хранел само със слънце.

3

Една

преди 12 години

Извинете, но във Великобритания се плюска на корем при това сосиджи /гаден салам/ и пържени яйца с бекон, така че диетата им наистина е страшничка. А желязо има и в много растения. Относно диетите - няма по-добра диета от редовен секс и чаша вино. Ако няма желания ефект, увеличавате двойно секса.

fallback